Logo Inham uitgeknipt zonder Nei

Voor kinderen is het leven soms een uitdaging
Gelukkig is er voor kinderen van alle leeftijden al hulp mogelijk

NEI kindercoaching

Voor kinderen/jongeren is het leven soms een uitdaging: hoge eisen, vele indrukken, roerige tijden op school of in het gezin.
Zowel jonge kinderen, basisschoolkinderen en tieners kunnen al problemen ervaren in het leven.
Dat kan zich op allerlei manier vertalen, zoals boosheid, slaapproblemen, concentratieproblemen, het gevoel hebben er niet bij te horen… Ook voor kinderen is er gelukkig al hulp mogelijk. Dit kan bestaan uit leren omgaan met hoogsensitiviteit, hulp bij leren voor beelddenkers (ik leer anders), hulp bij verlies of rouw of het verwerken van onverwerkte emoties. 

Verder kunnen kinderen en jongeren bij Praktijk Inham terecht als zij te maken hebben met verliezen in hun leven. Iemand die overlijd, of weg is gegaan bijv bij scheiding van ouders. Maar zij kunnen ook te maken hebben met een zieke (groot)ouder of familielid wat veel impact kan hebben op het gezin en dus ook op het kind of de jongere.

Ouders
Als ouder wil je je kind graag helpen, maar soms is het handiger dat een ‘buitenstaander’ adviezen geeft. Ook kan het zijn dat je als ouders merkt dat er 'iets' is met je kind, waar je geen grip op hebt.
Dan is het fijn dat je een beroep kunt doen op een coach die met je mee kijkt. Want iedere ouder gunt immers dat zijn of haar kind lekker in zijn vel zit!

Op een respectvolle, speelse en beeldende manier helpt Ineke van praktijk Inham kinderen van alle leeftijden. Het kind gaat al snel weer lekker in zijn vel zitten en zal weer gaan stralen.

Als het kind bij pratkijk Inham in begeleiding komt, dan koppelt Ineke ook altijd belangrijke zaken terug met de ouders. Dit kan wel helpend zijn in de thuissituatie.

 

EMDR
Een andere succesvolle manier om onverwerkte emoties te verwerken is EMDR. Sinds 2015 biedt praktijk Inham ook de mogelijkheid voor EMDR aan. Deze methode is ook geschikt voor kinderen! Lees hier verder over EMDR

Tip: doe de volgende testjes eens en kijk of je jouw kind hierin herkent:
- beelddenkerstest
- hoogsensitiviteits test