Logo Inham uitgeknipt zonder Nei

Ook de juffen staan versteld!

Een gevoelige jongeman van 5,5 jaar had veel moeite met overgang tussen 2 verschillende situaties, lijkt verlegen en snel overstuur te zijn. Ook was angst en boosheid zichtbaar. Hij heeft samen met moeder 2 keer mijn praktijk bezocht. We zijn op zoek gegaan naar tips en trucs die hem helpen zich staande te houden. Moeder mailt vervolgens:

Hi Ineke,

Het gaat nu stukken beter met onze zoon! Ook de juffen staan versteld, op school merken ze heel erg goed dat hij vooruitgaat. Ze hebben nog nooit iemand zo snel zien veranderen. Dus dat is een heel mooi resultaat die je behaald hebt met onze zoon.
Voorlopig gaan we nog even op deze voet door. Mocht ik weer ergens tegenaan lopen met hem, dan trek ik meteen aan de bel.
Voor nu ontzettend bedankt voor jouw hulp!

Groetjes,
de mama van...

Weer met plezier naar school

 Ik ben met onze zoon (8) bij Ineke terechtgekomen omdat hij heel snel boos was en niet graag naar school wilde. Hij gaf aan altijd overal de schuld van te krijgen, terwijl de leraren aangaven dat ze hem niet in het bijzonder aanspraken.

Na het eerste gesprek was het voor Ineke duidelijk dat onze zoon hooggevoelig is. Hierdoor komen alle signalen extra bij hem binnen. "Niet doen" komt voor hem binnen als "Ik ben slecht".
Ineke heeft hem geleerd dat hooggevoeligheid een enorme gave is en dat je hiermee heel veel mooie dingen mee kunt bereiken. Nu kon hij ervaren dat zijn gevoeligheid niet meer slecht maar bijzonder is. Door goede tips van Ineke konden zowel wij als ouders, als ook de leraren hem op een andere manier aandacht geven. Hierdoor is hij meer zelfverzekerd geworden. Doordat de leraar hem nu iets anders benaderd, gaat hij weer met plezier naar school.

Het snel boos worden is nog wel lastig voor hem. Hij realiseert zich wel dat het gebeurd en dat hij zichzelf en anderen daarmee verdriet kan doen. Het blijft nog wel lastig voor hem om het altijd te handelen. Met de tips van Ineke, zowel voor hemzelf als voor ons als gezin, gaan we nu wel anders om met de boosheid. Hierdoor is het voor hem makkelijker om tot rust te komen.
Dank je wel Ineke dat je onze zoon en ons zo fijn hebt geholpen en nog steeds helpt !

 

Moeder: ook voor mij is het goed geweest

Met toestemming van de schrijfster, hier de tekst uit een mailbericht dit ik mocht ontvangen:

Onlangs is onze zoon (13) bij je geweest en ik wil je even laten weten dat het al een stuk beter gaat met hem. Hij kijkt met regelmaat je aantekeningen door als hij het lastig heeft en gebruikt de meter [ noot: de hoe-voel-ik-mij-meter ]. Ook voor mij als moeder is het goed geweest om weer even duidelijkheid te hebben om vooraf de afspraken met hem te bespreken die komen gaan. Vandaag kwam de afspraak van volgende week ter spraken en hij gaf aan dat hij liever niet wil gaan. Jij gaf zelf ook al aan dat hij wel zelf moet willen en daarom wil ik de afspraak bij deze annuleren.

Mocht hij nog behoefte krijgen om een keertje bij je langs te komen dan hopen we dat we weer welkom zijn.

Heel hartelijk bedankt voor je hulp Ineke en tot ziens,

Kamp, daar zag ik tegen op

Beste Ineke,

Hierbij een stukje tekst van onze zoon (11), waarin hij heeft beschreven hoe zijn ervaring bij jou was:

“De training heeft heel goed geholpen bij mij. Vooral bij kamp, daar zag ik altijd tegenop omdat ik het te lang vond duren en dan naar huis toe wilde.
Bij het laatste kamp dat ik gehad heb heb ik de trucjes toegepast die ik bij Ineke geleerd had en het was al veel minder.
Ik heb onder andere een fotomapje met foto’s van thuis gemaakt waar ik dan af en toe in keek.
En ik moest denken: kamp is fijn en leuk en vrijdag slaap ik weer in mijn eigen bed. Dat heeft heel goed geholpen.”

Zoals je ziet is het kamp heel goed verlopen, fijn dat hij hierdoor zo’n positieve ervaring heeft opgedaan. Dat is weer goed voor zijn zelfvertrouwen. Verder gaat het ook wel goed, een beetje op en neer wel. Maar als ik hem er dan aan herinner wat hij bij jou geleerd heeft, past hij het wel toe. Dus we zijn erg blij dat we jou gevonden hebben, en mocht het nodig zijn, komen we zeker terug.
Heel veel succes verder met je praktijk.

Groetjes van .....

Hij is erg gegroeid de afgelopen weken....

De 12 jarig S, is een rustige jongen, volgens zijn moeder een echte binnenvetter. En een HSP-er.
Moeder mailt:
“Hij erg is gegroeid de afgelopen weken....zeker ook mede door jou bijdrage. Hij staat een stabieler in het leven, qua houding maar vooral zijn zelfvertrouwen en zelfbeeld.
Ik laat het nu even zoals het is. Als hij het zelf aangeeft of ik als zie dat het niet lekker loopt, trek ik meteen aan de bel en weet je te vinden. Bedankt voor je vertrouwen en je inzet.”

Meer rust tijdens toetsen

Dankzij uw oefeningen blijf ik rustig tijdens toetsen, alleen laatst ging het bij duits mis omdat de leerkracht in mijn "huisje" kwam.
Ik kon mij niet meer concentreren.
Nogmaals wil ik u hartelijk danken voor de hulp die u mij geboden heeft.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random