Logo Inham uitgeknipt zonder Nei

Ik ben dichter bij mezelf gekomen

Enkele maanden geleden kwam ik toevallig bij Ineke terecht. Aan het eind van mijn Latijn, helemaal vastgelopen na een jarenlange opeenstapeling van heel ingrijpende gebeurtenissen. Alle daarbij behorende emoties had ik voor het gemak maar heel ver weggestopt. Dat is ook wat ik van kindsaf aan heb geleerd. Vooral geen emoties laten zien, geen knuffel of aai over mijn bol als ik dat nodig had en vooral het waarschuwende vingertje: denk erom, mondje dicht. Niet gehoord en niet gezien worden…. Achteraf gezien ook een heel erg eenzaam proces.

Dit patroon heb ik ook tijdens mijn huwelijk in stand gehouden, en deed alleen nog maar mijn best om het anderen naar de zin te maken. Dat ik mezelf daarmee heel erg tekort deed en anderen voortdurend de kans gaf om over mijn grenzen heen te lopen had ik niet in de gaten. Ik gaf anderen de ruimte, maar vergat zelf mijn eigen ruimte in te nemen. En toen kwam ineens het moment dat ik me geen raad meer wist en me alleen nog maar heel klein en onbeduidend voelde en heel, heel erg moe. Op dat moment ben ik bij Ineke terecht gekomen. 

Al meteen had Ineke in de gaten dat er bij mij hoogstwaarschijnlijk sprake was van Hoog Sensitiviteit, wat bevestigd werd na het doen van de H.S.P. test. Er ging letterlijk een wereld voor me open en ineens viel er zoveel op zijn plek.Stapje voor stapje zijn wij samen mijn valkuilen gaan ontrafelen. Met behulp van opdrachten, oefeningen en reflectie proberen we hardnekkige patronen die ik heb opgebouwd in mijn verleden leren om te buigen om zo weer vertrouwen in mezelf te leren krijgen en mezelf de moeite waard te vinden.

Zoals in een van de coaching uurtjes naar voren kwam: “Je hoeft niet bijzonder te zijn om goed genoeg te zijn. Je bent gewoon goed genoeg!” (wat een verademing voor een perfectionist zoals ik). En: “Ook jij mag er zijn. Ook jij hebt bestaansrecht, anders was je niet geboren.”

Zo heb ik heel wat “handreikingen”gekregen die voor mij ongelooflijk waardevol zijn! Ik ben stapje voor stapje aan het leren dichter bij mezelf te komen en ben vol vertrouwen voor de toekomst. Dankzij de lieve, intensieve en zeer deskundige begeleiding van Ineke!

Dankjewel Ineke daarvoor!

 

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random