Logo Inham uitgeknipt zonder Nei

Mijn emoties beperken mij niet meer

Naar aanleiding van een gesprek met mijn leidinggevende heb ik bij Ineke aangeklopt. Ik ben bij haar gekomen voor klachten van chronische vermoeidheid en rouwverwerking....Bij onze kennismakingsgesprek heb ik een vragenlijstje in gevuld waaruit bleek dat ik een HSP-er ben. Door dat testje en de uitleg erbij van Ineke zijn een hoop puzzelstukjes op zijn plaats gevallen. 
In onze eerste bijeenkomsten hebben we het voornamelijk gehad over hoe ik met mijn vermoeidheid om kon gaan. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik ben erg perfectionistisch en wil graag alles perfect geregeld of gedaan hebben. Ineke heeft mij geleerd om door de dag heen momenten te nemen om te bedenken wat ik wil of moet doen, ipv de hele dag door wat ik voorheen altijd deed. In het begin vond ik dat wel erg lastig. Ik was er dan te veel mee bezig. Maar na verloop van tijd merkte ik dat dit mij rust gaf. Ik kon ook gemakkelijker dingen uit handen geven. Waar ik ook erg veel moeite mee had is dat ik erg emotioneel ben. Ik kan heel snel om iets huilen. Ik dacht dan soms: “Doe niet zo raar, dit is toch niet erg. Daar hoef je toch niet om te huilen?” Ineke leerde mij dat ongemakkelijke gevoel even aan de kant te zetten. Erg handig zodat mijn emoties mijn niet meer beperken, bijvoorbeeld tijdens een gesprek. Hier ben ik erg blij mee.
Ook hebben we het gehad over mijn onzekerheid. Ik denk heel vaak aan wat mensen wel of niet van mij zullen vinden, als ik dit of dat doe. Of wanneer iemand iets tegen mij zegt wat ik vervelend vind, kon ik op dat moment nooit direct iets terug zeggen. Ik dacht altijd pas later, als ik thuis was bijvoorbeeld, had ik maar dit of dit maar gezegd.
Ik heb hier echt heel veel van geleerd. Ik zelfs laatst een vervelend misverstand de wereld uit geholpen, op de manier die ik van Ineke geleerd heb: respect voor jezelf en ook voor de ander. Vroeger zou ik dat laten voor wat het was, omdat ik dat niet durfde. Maar nu wilde ik het er niet bij laten zitten. Ik was echt trots op mezelf!
Na een aantal bijeenkomsten zijn we verder gegaan met de rouwverwerking van mijn vader. Ik kon dit moeilijk los laten en was soms nog steeds erg boos. Waarom moest juist mijn vader dood gaan? Ik heb het boos zijn nu kunnen laten voor wat het is en kan het nu beter accepteren. Tuurlijk mis ik mijn vader nog steeds elke dag. Maar ik kan er nu makkelijker mee omgaan, dankzij de hulp van Ineke.

Ik heb een vijftal behandelingen gehad en ik heb veel baat erbij. Ik weet nu wat HSP bij je doet en ben blij dat ik zo ben zoals ik ben. Ik kan er nu beter mee omgaan, zit lekkerder in mijn vel en straal weer. Ik hoop verder dat Inham nog vele mensen er mee mag helpen, want ze weet waar over ze praat.

 

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random