Onlinetraining voor mensen in rouw
en met een liefde voor fotografie
Fotografie is al jaren mijn passie. Ik deelde die liefde met mijn broer. Samen trokken we er geregeld op uit met onze camera’s en spraken we over een manier waarop ik fotografie zou kunnen verweven met mijn werk als rouwtherapeut.
Begin 2025 overleed mijn broer plotseling. Zijn dood raakte me diep en zette mijn eigen rouwproces in beweging. In die periode ontdekte ik opnieuw de kracht van fotografie:
door beelden te maken, kreeg mijn rouw vorm. De foto's brachten me bij gevoelens waar ik op dat moment de woorden niet voor had. Ze hielpen me om stil te staan, te herinneren, te verbinden.
Vanuit die ervaring en in de nagedachtenis van mijn broer is de training Rouw in Beeld ontstaan. Een online traject waarin je jouw rouwproces letterlijk in beeld brengt. Je hoeft geen fotograaf te zijn – een open blik, liefde voor fotografie en een camera zijn voldoende.
Wat kun je verwachten?
- 6 online sessies op de maandagavond, eens in de drie weken, van 19:15-21:30 uur.
- Kleine groep met lotgenoten (max 6 deelnemers), professionele begeleiding
- Foto-opdrachten die je thuis uitvoert en daarna naar mij mailt
- Tussen de sessies door ontvang je van mij nog een mail met inspirerende reflecties
- De foto's worden besproken tijdens de volgende sessie
- Je eigen visuele rouwverhaal aan het eind van de training
Deze training is voor iedereen die een dierbare is verloren en verlangt naar een zachte, creatieve manier om ruimte te geven aan verlies.
Ik gun jou wat fotografie mij gaf: een manier om je rouw tastbaar te maken – in een rustig tempo, in jouw beelden.
📅 Data in 2025: 8 september, 22 september, 13 oktober, 3 november, 24 november en 15 december.
💻 Online via teams
💶 Kosten:
– € 400 bij inschrijving vóór 1 augustus 2025 (vroegboekkorting)
– € 500 bij inschrijving na 1 augustus 2025
📩 Meer info of aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-39023794
Voor een gezin, groep, team, maar ook voor individuele cliënten biedt Praktijk Inham nu ook het therapeutische bordspel "Ons Bestaan Op Een Bordje" aan.
SPELEN - DELEN - HELEN
Met elkaar praten over een moeilijk onderwerp als ziekte, dood, scheiding of schokkende gebreurtenis is soms zo moeilijk.
Met dit spel kan (op drempelverlagende wijze) contact worden gemaakt over de ervaring. Binnen een gezin is het doel vooral de communicatie onderling te stimuleren. In een groep kan het therapeutische bordspel fungeren als middel om contact te maken en ervaringen uit te wisselen met lotgenoten.
In overleg spelen we het spel bij mij in de praktijk (individuele deelnemer) of op een door jou gekozen locatie (voor spelen met gezin, groep, team)
3 themasets
Alle Sterren Van De Hemel is een themaset dat wordt ingezet bij begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen die een dierbare aan de dood hebben verloren.
Ondersteboven is een themaset voor begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen die iets schokkends of ingrijpends hebben meegemaakt of meemaken in hun leven.
Scheiding is ontwikkeld rond het thema echtscheiding, voor kinderen (jong en oud) van gescheiden ouders, gescheiden ouders en volwassenen zonder kinderen.

Hoe werkt het? (tekst afkomstig van de ontwerper van het spel: www.daisyluiten.nl)
De spelers
Het levensspel wordt gespeeld met:
- 1-8 deelnemers (deel eventueel een pion bij extra deelnemers)
- kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren en volwassene
Van 6 tot 100 jaar
Om onderscheid te maken in de taal van kinderen en de taal van jongeren en volwassenen zijn de spelkaarten dubbelzijdig gedrukt.
De ene zijde is bestemd voor 6-12 jarigen, de andere zijde is voor jongeren en volwassenen.
Tijdsduur richtlijn
1 deelnemer: 45-60 minuten
2-8 deelnemers: 60-90 minuten.
Lokatie
In overleg spelen we het spel bij mij in de praktijk (individuele deelnemer) of op een door jou gekozen locatie (voor spelen met gezin, groep, team)
Het spel
Deelnemers volgen het traject op het spelbord en passeren categoriën zoals gevoelens, de gebeurtenis, herinneringen of opdrachten. Landt een deelnemer op een vakje dan ontvangt hij een bijbehorende vragen- of opdrachtkaart. Deelnemers worden middels deze vragen of opdrachten spelenderwijs uitgenodigd om gedachten, zorgen en gevoelens te delen.
Behoefte aan een interactieve lezing over omgaan met rouw en verlies?
Begeleiding van een lotgenotenbijeenkomst? (bijvoorbeeld met ondersteuning van het therapeutische bordspel Ons bestaan op een bordje)
Voor jouw bijeenkomst maak ik graag een interactieve workshop op maat. Zo hoeven de gasten niet alleen te luisteren, maar wordt er ook diepgang en verdieping geboden.

Studenten aan de opleiding Land van Rouw moeten in het kader van hun opleiding verplicht supervisie volgen.
Welkom om bij mij supervisie te volgen. Zelf ben ik ook door de opleiders van Land van Rouw opgeleid. Ik heb basisopleiding gedaan en de therapeutische vervolgopleiding werken met gestolde rouw. Ik ken de opleiding dus goed. Meer informatie over de opleiding vindt je hier: www.landvanrouw.nl 
Volg je een andere opleiding op het gebied van rouw en verlies?
Informeer dan eerst bij je opleider of je ook bij mij supervisie mag volgen.
Andere professionals
Ben jij zoekende naar een verdieping in jezelf en wil je je patronen en valkuilen in interacties met je omgeving beter leren begrijpen?
Op zoek naar waar jouw kracht en passie ligt?
Ook dan ben je welkom.
Relatiebegeleiding – samen opnieuw in contact
Iedere relatie kent periodes van spanning of verwijdering. Soms lopen de ruzies hoog op, of is er juist vooral stilte. De communicatie stokt, gevoelens van eenzaamheid of onbegrip groeien, of er spelen vragen rond intimiteit, seksualiteit of vertrouwen. Misschien zijn jullie elkaar onderweg een beetje kwijtgeraakt.
In mijn praktijk begeleid ik stellen die willen werken aan hun relatie. Niet door te praten over de ander, maar met elkaar – in gesprek onder begeleiding. Zo ontstaat ruimte om echt te horen wat er speelt, om elkaar weer te zien en de verbinding te herstellen.
Naast partnerrelaties begeleid ik ook familierelaties. Denk aan gesprekken tussen ouder en kind, broers en zussen, of andere familieleden. Ook daar kan de communicatie vastlopen. Misverstanden kunnen zich opstapelen, en gevoelens van afstand, eenzaamheid of onbegrip groeien. In een veilige setting gaan we samen op zoek naar wat er gezegd wil worden, en hoe de onderlinge band weer gevoeld en versterkt kan worden.
Tijdens deze gesprekken kijken we niet alleen naar de problemen, maar ook naar wat jullie samenbindt. Als relatietherapeut help ik jullie om patronen in de relatie te herkennen en bespreekbaar te maken. Ik ondersteun in het opnieuw vormgeven van het contact – met respect voor ieders eigenheid én voor de relatie.
Relatiegesprekken zijn intensief, omdat alles wat besproken wordt ook direct zichtbaar en voelbaar is in de ontmoeting. Dat maakt het waardevol. We oefenen samen met nieuwe manieren van contact maken, zodat jullie daar ook buiten de gesprekken mee verder kunnen.
Wil je weten of relatie- of familiebegeleiding iets voor jullie is?
Neem gerust contact met me op.