Logo Inham uitgeknipt zonder Nei

Ineke Vliem- Hamerslag

Ineke Vliem

Ook ik weet hoe ingewikkeld en pijnlijk het is met verlies te leven en hoe overlevingsstrategieën steeds weer getriggerd kunnen worden.

Ik ben opgegroeid in een gezin met ouders met een groot hart. In ons gezin groeiden vele pleegkinderen op. Voor mij als jongste dochter was het daardoor een zoektocht naar mijn eigen plaats in het gezin.

Als volwassene wilde ik graag een eigen gezin. Helaas hebben mijn man en ik samen geen kinderen kunnen krijgen. Een groot onzichtbaar verlies...

Deze ervaringen onder ogen zien, te voelen en er leren woorden aan te geven hebben geholpen om in balans te komen. Daarnaast was het een grote inspiratiebron om mijzelf te gaan specialiseren als rouw en verliestherapeut. Ik heb hiervoor drie jaar lang een post-hbo opleiding tot rouwtherapeut gevolgd bij opleidingscentrum Land van Rouw.

Bij het BIVT heb ik de opleiding tot EMDR therapeut gedaan.

Mijn laatst voltooide opleiding is richting systeemtherapie. Ik mag mezelf systeemspecialist noemen, vallend onder het NKS (Nederlands Kwaliteitsregister voor systeemspecialisten). Ik ben opgeleid in de traditionele systeemtheorie samen met aanvullende vakgebieden zoals ervaringsgericht werken, filosofie, voice dialogue en bio-energetica. 
In 2024-2025 verdiep ik mij verder in de narratieve hulpverlening en gespreksvoering bij Johan van de Putte in Belgie.

 

Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam als:

- Praktijkondersteuner GGZ 
- Freelance traumahulpverlener, EMDR therapeut en bedrijfsmaatschappelijk werker voor Emergenz.
- En als supervisor voor studenten van de opleiding “Land van Rouw’

 

Mijn hele werkzame leven werk ik in de hulpverlening en breed opgeleid. Al met al een rugzak vol kennis en ervaring, die ik graag inzet om jou bij te staan met alles wat er is! Maar het allerbelangrijkste vind ik contact leggen en respect voor de ander. Ik kijk en luister dus bovenal eerst naar jou.
Daarnaast heb ik een passie voor fotografie.  Momenteel onderzoek ik hoe ik dit zal integreren in mijn praktijk, te denken aan afscheidsfotografie. Als je hier meer over wilt weten hoor ik het graag! 

 

Lees hier de aanbevelingen die ik enige tijd geleden kreeg op LinkedIn:aanbeveling LinkedIn 2019